Sečuánská ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sečuánská ryba
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
280 ml | Hovězí vývar základní |
6 ks | Kaštany jedlé |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
450 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 117,6mg |
Draslík | 897,7mg |
Vláknina | 967,3mg |
Vitamín A | 136,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kaštany jedlé, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pepř sečuánský, Solamyl, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sečuánská ryba postup přípravy receptu:
1 | Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké, osolíme a opepříme. Vejce ušleháme s moukou a vínem, maso obalíme v mouce a ponoříme do těsta. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a rybu smažíme dozlatova, necháme okapat. V pánvi ponecháme lžíci oleje, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, zázvor, pokrájené chilli papričky, vodní kaštany pokrájené nadrobno a jarní cibulku. Smažíme asi 1 minutu, přidáme ocet, pepř a sojovou omáčku. Důkladně promícháme a vaříme ještě 1 minutu. Vyjmeme zeleninu a dáme stranou. |
3 | Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lžíci horkého vývaru smícháme se škrobem a vodou, vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Přidáme cukr, vrátíme do omáčky rybu, zeleninu, prohřejeme a ihned podáváme s rýží. Zdobíme čerstvou chilli papričkou. |
Poznámka
Vodní kaštany můžeme vynechat.