Jednoduchý recept

Hovězí v omáčce z černých fazolí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14683
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Fazole černé
450 g Hovězí maso zadní
180 ml Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Olej stolní
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 polévková lžíce Solamyl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
3% Sacharidy 9 g
15% Tuky 12 g
9% Sodík 179 mg
49% Bílkoviny 27 g

Hovězí v omáčce z černých fazolí postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozkrájíme na 16 pravidelných dílků, černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a dáme stranou.

2

Spojíme tmavou sojovou omáčku, solamyl, sherry, cukr, maso na tenké nudličky a dáme stanou.

3

Papriky rozkrájíme na 1 cm kousky, nahřejeme wok a přilijeme olej, papriky smažíme asi 1 minutu, vyjmeme.

4

Přidáme maso, směs se sojovou omáčkou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme namočené fazole a vývar.

5

Přivedeme k varu a necháme mírně zhoustnout. Papriky vrátíme do pánve, přidáme rajčata a opepříme. Prohřejeme a ihned podáváme.

Poznámka

Papriku můžeme nahradit mladým hráškem, nebo přidat houby. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept