Hovězí v omáčce z černých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí v omáčce z černých fazolí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Fazole černé |
450 g | Hovězí maso zadní |
180 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 68,9mg |
Draslík | 236,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazole černé, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí v omáčce z černých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Rajčata rozkrájíme na 16 pravidelných dílků, černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a dáme stranou. |
2 | Spojíme tmavou sojovou omáčku, solamyl, sherry, cukr, maso na tenké nudličky a dáme stanou. |
3 | Papriky rozkrájíme na 1 cm kousky, nahřejeme wok a přilijeme olej, papriky smažíme asi 1 minutu, vyjmeme. |
4 | Přidáme maso, směs se sojovou omáčkou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme namočené fazole a vývar. |
5 | Přivedeme k varu a necháme mírně zhoustnout. Papriky vrátíme do pánve, přidáme rajčata a opepříme. Prohřejeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Papriku můžeme nahradit mladým hráškem, nebo přidat houby. Vhodnou přílohou je dušená rýže.