Jednoduchý recept

Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14684
Kategorie: Maso

Ingredience

Omáčka
2 plátek Ananas
120 ml Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Cukr třtinový
6 polévková lžíce Kečup
1 ks Paprika zelená
6 polévková lžíce Sirup cukrový
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý
Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
400 g Rýže dušená
4 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
225 g Vepřové maso libové
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
25% Sacharidy 91 g
21% Tuky 15 g
7% Sodík 141 mg
29% Bílkoviny 17 g

Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:

1

Mouku, solamyl, kypřící prášek a sůl dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, vlijeme olivový olej, vodu a vytvoříme husté těsto. Vařečkou promísíme a postupně přidáváme mouku z okolí.

2

Ve woku rozpálíme rostlinný olej a vložíme na kousky nakrájené maso obalené v těstíčku. Smažíme po 4 - 5 kusech, necháme okapat na ubrousku.

3

Na zbylý olej v pánvi vsypeme nakrájenou cibuli, papriku a ananas. Opékáme 2 minuty, vyjmeme a dáme stranou.

4

Smícháme cukr, solamyl, sůl a nastrouhaný zázvor, přidáme pokrájený česnek, balsamico ocet, kečup a sirup, vlijeme do woku, pomalu přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

5

Přidáme zeleninu, ananas a maso, dobře promícháme, aby se vše pokrylo omáčkou, znovu prohřejeme a ihned podáváme s rýží.

Poznámka

Vepřové maso můžeme nahradit hovězím nebo kuřecím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept