Mrkev v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev v parmské šunce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14688 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
8 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
125 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 42,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Šunka parmská, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a ponecháme na ní trochu zelených výhonků. Povaříme ji v osolené vodě asi 10 minut, potom zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Plátky šunky posypeme nahrubo drceným pepřem. Na každý plátek položíme mrkev a šunku zavineme. |
2 | Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme po všech stranách. |
3 | Pokrm upravíme na talíře a posypeme gorgonzolou nakrájenou na kousky. Ozdobíme omytými lístky bazalky a podáváme. |
Poznámka
Použijeme malé, mladé mrkve.