Recept

Telecí řízky s vinnou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14692

Ingredience

2 ks Bobkový list
600 g Cuketa
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Fontina
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
200 ml Víno bílé
4 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
10% Sacharidy 36 g
22% Tuky 16 g
26% Sodík 523 mg
78% Bílkoviny 44 g

Telecí řízky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na 2 lžících rozehřátého másla a vyjmeme.

2

Do pánve přidáme 2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem a omáčku povaříme. Vložíme řízky, přidáme bobkové listy a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

3

Na zbylém oleji opečeme omyté, na plátky nakrájené cukety. Osolíme je, opepříme a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Přidáme řízky, šalotku a omyté lístky šalvěje nakrájené na nudličky. Zalijeme omáčkou, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept