Recept

Rybízový krém se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14696

Ingredience

70 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 ml Mléko polotučné
300 g Rybíz červený
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 897 kcal
Kilojoule 3 751kJ
18% Sacharidy 66 g
35% Tuky 26 g
8% Sodík 155 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rybízový krém se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou.

2

Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat.

3

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept