Rybízový krém se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový krém se šlehačkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14696 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Mléko polotučné |
300 g | Rybíz červený |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 431,5mg |
Draslík | 241,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízový krém se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou. |
2 | Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z lázně, do krému přidáme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit. Dobře promícháme a hmotu uložíme na 1 hodinu do chladu, až začne mírně želírovat. |
3 | Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Přidáme rybíz (několik bobulí necháme na ozdobu) a krém naplníme do mističek. Ozdobíme rybízem a necháme asi 1 hodinu chladit. |