Pšeničné tortilly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pšeničné tortilly
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14697 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sůl |
6 polévková lžíce | Tuk |
280 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pšeničné tortilly postup přípravy receptu:
1 | Mouku z tukem zapracujeme do konzistence drobenky, postupně přiléváme horkou vodu a vytvoříme měkké, tvárné těsto. V případě celozrné mouky budeme potřebovat více vody. Přikryjeme utěrkou. |
2 | Na pomoučněném vále zpracujeme těsto, které se nelepí. Zakryjeme vlhkou utěrkou. |
3 | Z těsta odkrajujeme kousky cca velikosti 3 polévkových lžic. Zbytek uchováme pod utěrkou. Pomoučněným válečkem vyválíme velmi tenkou placku, pomocí talíře vykrojíme přesně do kruhu o průměru 25 cm. Takto zpracujeme všechno těsto. Tortilly klademe na sebe a hojně sypeme moukou, aby se neslepily. Zakryjeme utěrkou. |
4 | Zahřejeme pánev se silným dnem a vložíme tortillu, pečeme z každé strany 10 vteřin. Klademe na sebe. |
Poznámka
Tortilly se podávájí horké ke všem mexickým jídlům.