Zdravý recept

Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 147
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

50 g Cibule
300 g Hovězí maso přední
450 g Kosti hovězí řídké
0,2 g Nové koření celé
0,2 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
20 g Sůl
3 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
0% Sacharidy 2 g
14% Tuky 11 g
49% Sodík 979 mg
36% Bílkoviny 20 g
Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)

Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený) postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme.

2

Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.

3

Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky.

4

Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept