Enchiladas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Enchiladas
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14706 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
10 ks | Rajčata |
280 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Gouda 45% |
12 ks | Tortilla |
2 ks | Vejce slepičí |
340 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 191,0mg |
Draslík | 944,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrozinky, Olej kukuřičný, Oříšky piniové, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Tortilla, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Enchiladas postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši. |
2 | Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut. |
3 | Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme. |
4 | Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř. |
5 | Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět. |
6 | Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Do pokrmu patří tortilly (12 ks).