Medvědí tlapky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medvědí tlapky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14709 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 311,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 114,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medvědí tlapky postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme, vmícháme namleté ořechy, přidáme koření, prosátý cukr, rozdrobené máslo a rychle spojíme v těsto. Necháme jej 0,5 hodiny odpočinout. Poté těsto nakrájíme na kousky, vtlačíme do formiček na tlapky a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Necháme mírně vychladnout, poté tlapky z formiček vyklepeme a posypeme moučkovým cukrem. |
Při čtení receptu mne zarazil ten krupicový cuk, do cukroví dávám většinou moučkový. A ukázalo se, že jsem se bála oprávněně. Cukr v pečivu "zesklovatěl" a pečivo bylo tvrdé. Škoda, jinak voní a chutná hezky ořechově. Nemůžu doporučit.
Ještě dodám, že těsto šlo velmi špatně vyklápět, musela jsem s formičkami tlouct opravdu silně.