Jednoduchý recept

Perník pečený ve formě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14710

Ingredience

1 kávová lžička Amonium
120 g Cukr krupice
1 ks Koření perníkové
60 g Med včelí
250 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Tuk Hera jedlý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

117% Kalorie 2,314 kcal
Kilojoule 9 682kJ
112% Sacharidy 402 g
74% Tuky 55 g
4% Sodík 86 mg
89% Bílkoviny 50 g

Perník pečený ve formě postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku a koření.

2

Rozehřátý tuk smícháme s tekutým medem, cukrem, vejcem, přidáme amonium rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto.

3

Formu na suchary vyložíme pečicím papírem (nebo vymastíme tukem a vysypeme strouhankou), těsto do ní vložíme, potřeme mlékem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Upečený perník necháme vychladnout, můžeme jej rozkrojit, potřít zavařeninou a polít polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept