Mexické hovězí karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické hovězí karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
340 g | Hovězí maso mleté |
0,5 polévková lžíce | Kmín drcený |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
225 g | Papriková pasta sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 411,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Olej rostlinný, Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Papriková pasta sladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické hovězí karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, vmícháme maso, strouhanku, koření, utřený česnek, sůl a pepř, postupně přidáváme vejce, dokud směs nedrží tvar. Na vále rozdělíme směs na 8 kousků. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici ztuhnout. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, smažíme z obou stran dokud karbanátky nezezlátnou. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. |
3 | Přendáme na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme se zakysanou smetanou nebo omáčkou taco a avokádovým nebo rajským salátem. Jako přílohu podáváme teplé tortily. |