Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14716

Ingredience

8 ks Bobkový list
2 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Majoránka
6 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka rajčatová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
180 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
450 g Vepřové maso libové
0,3 kávová lžička Česnek sušený
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 222 mg
40% Bílkoviny 23 g

Mexické kebaby postup přípravy receptu:

1

Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.

2

Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy.

3

Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou.

4

Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab.

Poznámka

Kebaby můžeme připravit i na venkovním grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept