Mexické kebaby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické kebaby
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
0,3 kávová lžička | Česnek sušený |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kakao - prášek |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
180 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřové maso libové |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 85,3mg |
Draslík | 212,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 235,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek sušený, Chilli koření mleté, Cibule, Kakao - prášek, Majoránka, Olej stolní, Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické kebaby postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc. |
2 | Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy. |
3 | Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou. |
4 | Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab. |
Poznámka
Kebaby můžeme připravit i na venkovním grilu.