Hořčičná zakysaná smetana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná zakysaná smetana
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14718 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 82,4mg |
Vláknina | 202,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná zakysaná smetana postup přípravy receptu:
1 | Do zakysané smetany vmícháme ostrou hořčici a citronovou šťávu. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme omytou, nakrájenou pažitku. |
2 | Omáčku podáváme ke grilovaným masům nebo zelenině. |