Telecí roláda se slaninou a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí roláda se slaninou a šalvějí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14719 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí kýta |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 250,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 442,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí roláda se slaninou a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu a šalvějové lístky (asi 10 ks) omyjeme a osušíme. Z kýty upravíme plát, obložíme plátky slaniny, šalvějí a stočíme do rolády. Maso potřeme solí a pepřem a převážeme nití. |
2 | Pečeni vložíme do pekáče, polijeme rozpuštěným horkým máslem a ze všech stran opečeme v silně vyhřáté troubě. Teplotu snížíme na 180°C a maso během pečení poléváme vývarem. Po 30 minutách snížíme teplotu v troubě na 170°C a pečeme ještě 45 minut. Maso stále poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Upečenou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme. |