Jednoduchý recept

Pěnová hmota šlehaná v páře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14722

Ingredience

200 g Cukr krupice
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 356kJ
6% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 27 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pěnová hmota šlehaná v páře postup přípravy receptu:

1

Z cukru odvážíme 2/3 a svaříme na bublinu (drátěným očkem zkoušíme vyfouknout bublinu, pokud se nedaří, dále cukr vaříme).

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr a šleháme tak dlouho, až je opět hustý. Poté, za stálého šlehání, do sněhu tenkým pramínkem přiléváme svařený cukr.

3

Plech vymastíme, nastříkáme z hmoty tvary, vložíme do mírně vyhřáté trouby a jakmile nabudou trochu na objemu, už jen dosoušíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept