Recept

Žebírko v pikantní smetanové omáčce

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14728
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Řeřicha
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová žebra
280 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 175kJ
3% Sacharidy 12 g
81% Tuky 60 g
19% Sodík 387 mg
73% Bílkoviny 41 g

Žebírko v pikantní smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Žebírko v kuse necháme grilovat 20-25 minut při teplotě 200°C, přebytečný tuk slijeme.

2

Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu, med a směsí přelijeme žebírko. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme v troubě ještě 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.

3

Hotové žebírko nakrájíme na kousky a přendáme na talíř.

4

Do výpeku v pekáči vlijeme smetanu a dáme na mírný oheň. Přivedeme k varu a hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři.

5

Ozdobíme plátky citronu a řeřichou. Podáváme s rýží a avokádovým nebo rajčatovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept