Krém čokoládový s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém čokoládový s ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14729 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
Pod krém | |
---|---|
1 ks | Banány |
1 ks | Pomeranče |
Krém čokoládový s ovocem | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 polévková lžíce | Koňak Godet Peardise |
72 g | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 350,1mg |
Draslík | 947,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 571,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,9mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Pomeranče, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Godet Peardise, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém čokoládový s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Ovoce nakrájíme, rozdělíme do misek a dáme vychladit. |
2 | Cukr utřeme s máslem, kakaem a žloutky, ochutíme koňakem a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a polovinu našlehané smetany. |
3 | Krém rozdělíme do misek na ovoce, ozdobíme zbylou šlehačkou a posypeme mandlemi, které jsme opražili s cukrem. |
Poznámka
Poznámka : Ovoce můžeme použít i kompotované, které necháme okapat a dáme také vychladit.