Broskve s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s červeným vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14731 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
6 ks | Broskve |
70 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Máta |
1 ks | Skořice celá |
750 ml | Víno červené |
6 polévková lžíce | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 580,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Hřebíček, Máta, Skořice celá, Víno červené, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskve s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Broskve oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do nákypové formy. |
2 | Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směsí zalijeme broskve, formu přikryjeme alobalem a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. V polovině pečení broskve obrátíme, odstraníme alobal a vyjmeme koření. |
3 | Broskve posypeme zbylým cukrem, vložíme na 2 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval a necháme vychladnout. |
4 | Broskve upravíme na talířky, zalijeme vínem a ozdobíme mátou. |
5 | Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny. |