Recept

Broskve s červeným vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14731
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

6 ks Broskve
70 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
1 ks Máta
1 ks Skořice celá
750 ml Víno červené
6 polévková lžíce Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
12% Sacharidy 43 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 23 mg
5% Bílkoviny 3 g

Broskve s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Broskve oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do nákypové formy.

2

Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směsí zalijeme broskve, formu přikryjeme alobalem a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. V polovině pečení broskve obrátíme, odstraníme alobal a vyjmeme koření.

3

Broskve posypeme zbylým cukrem, vložíme na 2 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval a necháme vychladnout.

4

Broskve upravíme na talířky, zalijeme vínem a ozdobíme mátou.

5

Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept