Recept

Jehněčí kýta s ostrou omáčkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14734
Kategorie: Maso

Ingredience

Marináda
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Kakao - prášek
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
140 ml Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
140 ml Víno červené
140 ml Voda pitná
Jehněčí kýta s ostrou omáčkou
1 kg Jehněčí kýta
1 ks Koriandr čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 602kJ
4% Sacharidy 14 g
51% Tuky 38 g
13% Sodík 250 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jehněčí kýta s ostrou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z masa odřežeme přebytečný tuk a vložíme do mělké nádoby.

2

Smícháme všechny přísady na marinádu kromě škrobu a zalijeme jí maso tak, aby bylo celé pokryté. Zakryjeme a dáme na 12-24 hodin do lednice. Občas obrátíme.

3

Marinované maso necháme okapat a vložíme do pekáče. Pečeme 2 hodiny v troubě předehřáté na 180°C, dokud maso není dostatečně měkké. Občas poléváme marinádou a vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Lžící sebereme z povrchu tuk.

4

Zbývající marinádu vlijeme do pekáče a přivedeme k varu, mícháme, abychom uvolnili usazenou šťávu. Škrob smícháme s trochou vody a šťávy z pekáče. Postupně vmícháváme do směsi v pekáči a přivedeme k varu.

5

Za neustálého míchání necháme zhoustnout, podle chuti přidáme pomerančovou šťávu, víno nebo vodu.

6

Hotovou kýtu zdobíme plátky pomeranče a koriandrem. Přilijeme omáčku a podáváme s rýží nebo vařenými brambory a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept