Jehněčí kýta s ostrou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s ostrou omáčkou
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kakao - prášek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
140 ml | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
140 ml | Víno červené |
140 ml | Voda pitná |
Jehněčí kýta s ostrou omáčkou | |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 ks | Koriandr čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 923,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Kmín drcený, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Pomerančová šťáva, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Jehněčí kýta, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s ostrou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z masa odřežeme přebytečný tuk a vložíme do mělké nádoby. |
2 | Smícháme všechny přísady na marinádu kromě škrobu a zalijeme jí maso tak, aby bylo celé pokryté. Zakryjeme a dáme na 12-24 hodin do lednice. Občas obrátíme. |
3 | Marinované maso necháme okapat a vložíme do pekáče. Pečeme 2 hodiny v troubě předehřáté na 180°C, dokud maso není dostatečně měkké. Občas poléváme marinádou a vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Lžící sebereme z povrchu tuk. |
4 | Zbývající marinádu vlijeme do pekáče a přivedeme k varu, mícháme, abychom uvolnili usazenou šťávu. Škrob smícháme s trochou vody a šťávy z pekáče. Postupně vmícháváme do směsi v pekáči a přivedeme k varu. |
5 | Za neustálého míchání necháme zhoustnout, podle chuti přidáme pomerančovou šťávu, víno nebo vodu. |
6 | Hotovou kýtu zdobíme plátky pomeranče a koriandrem. Přilijeme omáčku a podáváme s rýží nebo vařenými brambory a zeleninou. |