Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14736
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1250 g Garnát obecný
80 g Máslo čerstvé
185 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 354kJ
3% Sacharidy 12 g
94% Tuky 70 g
106% Sodík 2 g
156% Bílkoviny 88 g

Gambas al ajillo postup přípravy receptu:

1

Čerstvé garnáty vyloupeme, ale neodřezáváme ocasy. Zbavíme je žil a směrem od hlavy nařízneme podélně na hřbetu.

2

Smícháme máslo s olejem a stejným dílem ho rozdělíme do 4 litinových rendlíků o objemu 500 ml. Do každého rendlíku přidáme po stejném dílu z polovičního množství utřeného česneku.

3

Rendlíky dáme na plech, troubu předehřejeme na 250°C a 10 minut pečeme, dokud nezačne směs bublat. Vyjmeme z trouby a do rendlíků dáme garnáty a zbylý česnek. Vrátíme do trouby a pečeme cca 5 minut, dokud nebudou garnáti hotoví.

4

Pak přimícháme jarní cibulku, nakrájenou na tenká kolečka, dle chuti osolíme a podáváme s chlebem, který namáčíme do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept