Dezert z fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z fazolí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14738 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Fazole bílé |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
100 g | Máslo čerstvé |
80 g | Ořechy vlašské |
150 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Rum |
100 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
1 špetka | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 731,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fazole bílé, Kakao - prášek, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole uvaříme a prolisujeme. Ořechy nastrouháme. |
2 | Cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme špetku vanilky, rum, ořechy, fazole. Těsto řádně promícháme a rozpůlíme. Do jedné poloviny přidáme kakao. |
3 | Ubrousek posypeme nastrouhanými sušenkami, vyválíme dva stejně velké obdélníky, položíme na sebe, pevně sbalíme a necháme vychladit. Polijeme polevou a nakrájíme 1 cm široké dílky. |
Poznámka
Servírujeme studené.