Francouzský quiche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský quiche
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1474 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
400 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Těsto na pizzu |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 585,2mg |
---|---|
Cholesterol | 268,6mg |
Draslík | 198,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 256,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský quiche postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozprostřeme vyválené těsto. |
2 | Suroviny dáme do mísy a smícháme. |
3 | Osolíme a opepříme. |
4 | Směs vlijeme na těsto, promícháme, posypeme zbylým sýrem a dáme péct do předehřáté trouby při 180 stupních. |