Jablečná pěna tvarohová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná pěna tvarohová
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14741 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
400 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
150 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
10 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 288,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Jablka, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná pěna tvarohová postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, nastrouhanou kůru, zředíme mlékem a řádně našleháme. |
2 | Na závěr vmícháme nastrouhaný jablka i hned podáváme. |