Recept

Papriky dušené s cibulí a fetou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14745
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb toastový
6 ks Cibule
6 polévková lžíce Olej olivový
500 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Feta
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
8% Sacharidy 28 g
11% Tuky 9 g
21% Sodík 419 mg
11% Bílkoviny 6 g

Papriky dušené s cibulí a fetou postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, drobně nasekanou cibuli. Přidáme papriky a dusíme asi 10 minut. Krátce před koncem dušení přidáme k zelenině otrhané lístky bylinek.

2

Toastový chléb pokrájíme na kostky a v pánvi na lžíci rozehřátého oleje je opečeme do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek.

3

Ovčí sýr rozdrobíme, vmícháme do zeleniny a vše chvíli prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme kostkami chleba.

4

Podáváme s chlebovou plackou nebo s opečenou vekou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme papriky různých barev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept