Albóndigas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Albóndigas
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pikantní rajčatová omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
Albóndigas | |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
35 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
175 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 85,8mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 776,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Pepř cayenský, Rajčata, Víno bílé, Česnek, Kmín drcený, Koriandr mletý, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Albóndigas postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sekaná masa s prolisovaným česnekem, strouhankou, kořením, vejcem, solí a pepřem. Zpracujeme na hladkou směs, zakryjeme a dáme do lednice cca na 30 minut. |
2 | Ze směsi tvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, v něm smažíme kuličky 2 - 3 minuty do zlatova. Na ubrousku necháme vykapat. |
3 | Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek, ještě minutu smažíme. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a vaříme další minutu. Přidáme loupaná, nakrájená rajčata z konzervy, rajský protlak, vývar a 10 minut vaříme. Přisypeme pepř, hrášek, kuličky a vaříme ještě 5 - 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme horké. |
Poznámka
Servírujeme teplé.