Slané mandle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané mandle
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14749 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Mandle |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 599,5mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 21,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Slané mandle postup přípravy receptu:
1 | Bílek šleháme s paprikou, dokud směs nezpění. Poté přidáme celé oloupané mandle a obalíme. |
2 | Přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme mořskou solí a několikrát mandle obrátíme, aby se sůl důkladně nalepila. |
3 | Pečeme 30 minut na 120°C, často obracíme. Troubu vypneme, necháme mandle ještě 30 minut dojít. Až zcela vychladnou, uložíme je do vzduchotěsné nádoby. |
Poznámka
Servírujeme studené.