Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14750
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Trojobal
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Croquetas
1 ks Cibule
115 g Houby čerstvé
250 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
185 ml Vývar drůbeží
115 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 203kJ
13% Sacharidy 48 g
35% Tuky 26 g
18% Sodík 363 mg
27% Bílkoviny 15 g

Croquetas postup přípravy receptu:

1

V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme na drobno nakrájené houby a za stálého míchání dusíme 5 minut. Přisypeme mouku, minutu mícháme na středním plameni, dokud nebude směs sypká, drobivá a nezačne měnit barvu. Odstavíme a postupně přiléváme mléko, mícháme až je směs hladká. Přilijeme vývar, vrátíme zpátky na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne.

2

Přidáme nadrobno krájenou šunku, pepř a přendáme do mísy kde necháme 2 hodiny stát, než směs vychladne.

3

Ze směsi vytvarujeme oválné krokety, asi 6 cm dlouhé. Připravíme si trojobal a krokety v něm postupně obalíme, mouka, vejce, strouhanka. Přendáme na tác, který umístíme na 30 minut do lednice.

4

V pánvi rozpálíme olej a krokety v něm osmažíme do světle hnědé barvy. Necháme vykapat na ubrousku. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Šunku použijeme jamón nebo prosciutto. Houby použijeme s plochým kloboukem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept