Tuňákové empanadas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové empanadas
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14753 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika sterilovaná |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
125 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
85 g | Tuňák v oleji |
Tuňákové empanadas | |
75 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 475,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 689,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika sterilovaná, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové empanadas postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku se solí, zapracujeme změklé máslo, vytvoříme drobenku. Ušleháme vejce s vínem, přilijeme ke směsi, utřeme do hladké směsi. Z těsta vytvarujeme kouli, přikryjeme plastovou fólií a dáme na 30 minut do lednice. |
2 | Náplň vyrobíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme protlak a krájená oloupaná rajčata z konzervy 10 minut povaříme, dokud směs nezíská kašovitou strukturu. Přidáme tuňáka z konzervy bez nálevu, pečené nebo nakládané papriky, petrželku a sůl. |
3 | Na vále vyválíme plát těsta o síle 2 mm. Vykrojíme 12 koleček s průměrem 10 cm. Do středu každého kolečka položíme lžíci náplně, přehneme, okraje potřeme vodou, stlačíme a slepíme. Tímto způsobem zpracujeme všechno těsto i náplň. |
4 | Taštičky přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 190°C, dokud taštičky nezískají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené. |