Jednoduchý recept

Tuňákové empanadas

  • Španělsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tuňákové empanadas 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14753
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Náplň
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika sterilovaná
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Protlak rajčatový
125 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
85 g Tuňák v oleji
Tuňákové empanadas
75 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
60 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
24% Sacharidy 86 g
32% Tuky 24 g
142% Sodík 3 g
42% Bílkoviny 23 g

Tuňákové empanadas postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku se solí, zapracujeme změklé máslo, vytvoříme drobenku. Ušleháme vejce s vínem, přilijeme ke směsi, utřeme do hladké směsi. Z těsta vytvarujeme kouli, přikryjeme plastovou fólií a dáme na 30 minut do lednice.

2

Náplň vyrobíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme protlak a krájená oloupaná rajčata z konzervy 10 minut povaříme, dokud směs nezíská kašovitou strukturu. Přidáme tuňáka z konzervy bez nálevu, pečené nebo nakládané papriky, petrželku a sůl.

3

Na vále vyválíme plát těsta o síle 2 mm. Vykrojíme 12 koleček s průměrem 10 cm. Do středu každého kolečka položíme lžíci náplně, přehneme, okraje potřeme vodou, stlačíme a slepíme. Tímto způsobem zpracujeme všechno těsto i náplň.

4

Taštičky přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 190°C, dokud taštičky nezískají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept