Recept

Alcachofas an vinagreta aromática

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14754
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Artyčoky
2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli papričky - vločky
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
3 kávová lžička Ocet Sherry
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
30% Sacharidy 108 g
23% Tuky 17 g
50% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Alcachofas an vinagreta aromática postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, seřízneme stonky na délku 5 cm a zbavíme je tuhých vnějších listů. Z každého artyčoku odřízneme horní čtvrtinu listů. Směrem od seříznuté špičky až po stonek rozkrojíme na polovinu, popřípadě na čtvrtiny. Lžičkou vyjmeme chlupatá srdíčka a všechny artyčoky ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby nezměnily barvu.

2

V nerezovém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme artyčoky a lžičku soli. Zvolna vaříme asi 20 minut, dokud artyčoky nezměknou. Hotové slijeme, necháme okapat a vychladnout, obrácené naříznutou stranou dolů.

3

V misce smícháme utřený česnek, oregano, kmín, sůl, ocet, koriandr a chilli vločky. Šleháme vidličkou a přiléváme olej, aby vznikla hladká emulze. Můžeme připravit v mixéru.

4

Artyčoky dáme na talíř, zalijeme dresinkem a necháme zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept