Pěna z dušených jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z dušených jablek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14755 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
800 g | Jablka |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 292kJ
38% Sacharidy 135 g
2% Tuky 2 g
7% Sodík 141 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 135g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 986,9mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Pěna z dušených jablek postup přípravy receptu:
1 | Jablka udusíme, až vznikne protlak. |
2 | Z bílků našleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a vmícháme jablečný protlak. Vše společně šleháme. |
3 | Jablečnou pěnu podáváme v pohárcích řádně vychlazenou. |
Poznámka
Servírujeme studené.