Pražský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražský řízek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 916,7mg |
---|---|
Cholesterol | 655,2mg |
Draslík | 709,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 570,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražský řízek postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme silnější řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a necháme v rozpáleném sádle opéct dorůžova. |
2 | Podlijeme je vývarem a necháme dusit. |
3 | Připravíme míchaná vejce na másle, kterými pak na talíři každý řízek do poloviny obložíme. Z druhé poloviny řízek ozdobíme nakrájenou šunkou a hlávkovým salátem. Přelijeme šťávou a podáváme. |
Poznámka
Telecí řízky po 150 g.