Jednoduchý recept

Pražský řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1476
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
120 g Šunka dušená
600 g Telecí kýta
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
1% Sacharidy 4 g
62% Tuky 46 g
23% Sodík 459 mg
93% Bílkoviny 52 g

Pražský řízek postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme silnější řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a necháme v rozpáleném sádle opéct dorůžova.

2

Podlijeme je vývarem a necháme dusit.

3

Připravíme míchaná vejce na másle, kterými pak na talíři každý řízek do poloviny obložíme. Z druhé poloviny řízek ozdobíme nakrájenou šunkou a hlávkovým salátem. Přelijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Telecí řízky po 150 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept