Recept

Cizrna s klobáskou chorizo

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14760
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
165 g Cizrna
4 ks Hřebíček
375 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 422kJ
7% Sacharidy 27 g
41% Tuky 30 g
36% Sodík 717 mg
40% Bílkoviny 22 g

Cizrna s klobáskou chorizo postup přípravy receptu:

1

Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celou skořici a zalijeme vývarem. Doplníme vodou, aby byla cizrna celá ponořená, přivedeme k varu, zmírníme plamen, zvolna vaříme asi hodinu, dokud cizrna nezměkne. Slijeme a vyjmeme bobkový list a hřebíček se skořicí.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, na středním plameni smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme utřený česnek s tymiánem a za občasného míchání smažíme 1 minutu. Zvýšíme plamen na střední teplotu, přimícháme klobásu na kousky a smažíme ještě 3 minuty.

3

Do pánve vložíme cizrnu, zamícháme a prohřejeme. Odstavíme, přimícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept