Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14763

Ingredience

Na polevu
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,3 l Mléko polotučné
1 kávová lžička Solamyl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém jablečný
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Jablka
4 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
17% Sacharidy 60 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 19 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krém jablečný postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, dáme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody, posypeme cukrem, přikryjeme a dusíme na mírném ohni do měkka. Jablka poté rozmixujeme.

2

Mletou želatinu se čtyřmi lžícemi vody necháme nabobtnat, pak ji vložíme i s nádobkou do horké vody a mícháme tak dlouho, až se rozpustí. Vmícháme do jablečné kaše, ochutíme citronovou kůrou. Kaši rozdělíme do kompotových misek a necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním polijeme polevou.

3

Příprava polevy: odlijeme 1/3 z mléka, rozkvedláme žloutky a Solamyl. Zbylé mléko osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem, přivedeme k varu, vlijeme do něho směs ze žloutků a Solamylu, chvíli povaříme. Polevu necháme vychladit ve studené vodě za občasného míchání.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept