Krém jablečný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém jablečný
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14763 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
Na polevu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Krém jablečný | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Jablka |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 382,7mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém jablečný postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, dáme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody, posypeme cukrem, přikryjeme a dusíme na mírném ohni do měkka. Jablka poté rozmixujeme. |
2 | Mletou želatinu se čtyřmi lžícemi vody necháme nabobtnat, pak ji vložíme i s nádobkou do horké vody a mícháme tak dlouho, až se rozpustí. Vmícháme do jablečné kaše, ochutíme citronovou kůrou. Kaši rozdělíme do kompotových misek a necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním polijeme polevou. |
3 | Příprava polevy: odlijeme 1/3 z mléka, rozkvedláme žloutky a Solamyl. Zbylé mléko osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem, přivedeme k varu, vlijeme do něho směs ze žloutků a Solamylu, chvíli povaříme. Polevu necháme vychladit ve studené vodě za občasného míchání. |
Poznámka
Servírujeme studené.