Rosol z kompotové šťávy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rosol z kompotové šťávy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14764 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
250 ml | Pomerančová šťáva |
20 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 751kJ
7% Sacharidy 26 g
1% Tuky 1 g
2% Sodík 42 mg
34% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 503,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová šťáva, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Rosol z kompotové šťávy postup přípravy receptu:
1 | Šťávu vlijeme do kastrolu, vsypeme želatinu a necháme půl hodiny nabobtnat. Následně zahřejeme za častého míchání, jakmile se želatina rozpustí, odstavíme z ohně. |
2 | Rosol používáme na zalití kompotovaného ovoce v miskách nebo na linecký koláč pokladený ovocem. |
Poznámka
Servírujeme studené.