Vánoční odvárka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční odvárka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14765 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
100 g | Hrozinky |
2 ks | Hrušky sušené |
150 g | Ořechy lískové |
0,5 ks | Perník |
1 špetka | Skořice mletá |
150 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 724,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrozinky, Hrušky sušené, Ořechy lískové, Skořice mletá, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční odvárka postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce omyjeme a uvaříme zvlášť. Uvařené ovoce prolisujeme, vmícháme povidla, zředíme vodou, přidáme nastrouhaný perník, mleté koření a krátce povaříme. |
2 | Do hotové odvárky přidáme jádra a hrozinky. Při podávání do odvárky ještě nadrobíme vánočku. |
Poznámka
Servírujeme vlažné.