Zmrzlina kávová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina kávová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14767 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Kávový extrakt - tekutý |
0,5 l | Mléko plnotučné |
60 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 790,4mg |
Draslík | 66,0mg |
Vláknina | 390,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kávový extrakt - tekutý, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina kávová postup přípravy receptu:
1 | V kotlíku šleháme mléko, cukr i žloutky tak dlouho, až směs zhoustne a tvoří na metle povlak. Odstavíme z ohně, vmícháme 3 lžíce kávového extraktu. |
2 | Směs následně zcedíme, zchladíme ve studené vodě (kterou měníme) a zcela vychladlý krém dáme zamrazit. |
Poznámka
Servírujeme studené.