Zmrzlina oříšková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina oříšková
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14769 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 l | Mléko plnotučné |
30 g | Ořechy lískové |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 765,4mg |
Draslík | 167,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina oříšková postup přípravy receptu:
1 | Lískové oříšky opražíme na sucho na pánvi, v utěrce odrhneme slupky a nastrouháme. |
2 | Mléko, cukr a žloutky šleháme v kotlíku na ohni, až směs zhoustne. Směs zcedíme, zchladíme ve studené vodě. Do vychladlého krému vmícháme oříšky a dáme zamrazit. |
Poznámka
Servírujeme studené.