Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14774
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Cibule
500 g Garnát obecný
55 g Mouka pšeničná celozrnná
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 858kJ
9% Sacharidy 32 g
54% Tuky 41 g
52% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Tortillitas de camerones postup přípravy receptu:

1

Smícháme obě mouky s mletou paprikou, uprostřed uděláme důlek, vlijeme ušlehaná vejce a spojíme s moukou. Přilijeme 60 ml vody, zpracujeme těsto. Přidáme na drobno nasekanou jarní cibuli, petrželku, vyloupané garnáty a sůl, 30 minut necháme stát.

2

V pánvi rozpálíme na středním plameni olej, z těsta vytvoříme menší placičky a osmahneme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Těsto vystačí na zhruba 20 placiček.

3

Podle chuti osolíme a podáváme horké s dílky citrónu.

Poznámka

Mouka besan je vyrobená z cizrny, můžeme nahradit běžnou celozrnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept