Tortillitas de camerones - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortillitas de camerones
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14774 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cibule |
500 g | Garnát obecný |
55 g | Mouka pšeničná celozrnná |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 502,8mg |
Draslík | 457,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 416,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortillitas de camerones postup přípravy receptu:
1 | Smícháme obě mouky s mletou paprikou, uprostřed uděláme důlek, vlijeme ušlehaná vejce a spojíme s moukou. Přilijeme 60 ml vody, zpracujeme těsto. Přidáme na drobno nasekanou jarní cibuli, petrželku, vyloupané garnáty a sůl, 30 minut necháme stát. |
2 | V pánvi rozpálíme na středním plameni olej, z těsta vytvoříme menší placičky a osmahneme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Těsto vystačí na zhruba 20 placiček. |
3 | Podle chuti osolíme a podáváme horké s dílky citrónu. |
Poznámka
Mouka besan je vyrobená z cizrny, můžeme nahradit běžnou celozrnou.