Bocadillas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bocadillas
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14775 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
90 g | Majonéza |
600 g | Paprika červená |
12 plátek | Šunka parmská |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 213,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka parmská, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bocadillas postup přípravy receptu:
1 | Všechny křupavé žemličky nebo bulky překrojíme na poloviny, obě části však necháme v jednom bodě spojené a potřeme je majonézou, smíchanou s utřeným česnekem. |
2 | Na majonézu položíme plátky šunky Jamón nebo Prosciutto, proužky papriky a trochou ovčího sýra. |
3 | Žemle zavřeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Do originálního receptu patří ovčí sýr Manchego, česneková majonéza Allioli a paprika Pimiento.