Marinované papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované papriky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14777 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 265,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme semena, dužinu a grilujeme slupkou nahoru v předehřáté troubě při režimu grilování. Grilujeme, dokud papriky nezčernají a nezačnou se na nich tvořit puchýřky. Přendáme je do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a vložíme do mísy. |
2 | Přidáme tymián, česnek nakrájený na plátky, petrželku, bobkový list, šalotku na kolečka a promícháme. |
3 | Rozmícháme mletou papriku, olej, červený ocet, sůl a pepř. Do směsi přidáme papriky, promícháme, přiklopíme a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc. |
4 | 30 minut před podáváním vyndáme z lednice. |
Poznámka
Servírujeme studené.