Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14778
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
16 ks Kapary sterilované
1 polévková lžíce Olej olivový
140 g Olivy nakládané
250 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
13% Sacharidy 47 g
36% Tuky 27 g
1243% Sodík 25 g
88% Bílkoviny 49 g

Banderilla postup přípravy receptu:

1

Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek.

2

Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky.

3

Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka.

4

Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky.

Poznámka

Do špízů použijeme kaparové bobule a olivy plněné ančovičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept