Banderilla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banderilla
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14778 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
16 ks | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
140 g | Olivy nakládané |
250 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 740,9mg |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 11,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kapary sterilované, Olivy nakládané, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banderilla postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé maso z tuňáka nakrájíme na 24 stejných kostek. |
2 | Citrónovou kůru pokrájíme na velmi tenké proužky. |
3 | Smícháme tuňáka s citrónovou kůrou, šťávou a olejem. Špejle namočíme na hodinu do studené vody, aby při pečení nezčernaly. Střídavě napichujeme tři kostky tuňáka, dvě kapary a jednu zelenou olivu. Hotové špízy rozložíme vedle sebe do nekovové pečící nádoby a zalijeme marinádou z tuňáka. |
4 | Pečeme v rozpálené troubě při režimu grilování asi 4 minuty z každé strany, často obracíme. Podáváme teplé s pečivem, případně studené jako jednohubky. |
Poznámka
Do špízů použijeme kaparové bobule a olivy plněné ančovičkami.