Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14780

Ingredience

250 g Brambory
2 ks Cibule
1 ks Feferony
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 ml Vývar zeleninový
200 g Štěrbák zahradní
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 296kJ
7% Sacharidy 26 g
27% Tuky 20 g
34% Sodík 688 mg
13% Bílkoviny 7 g

Štěrbákový krém postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nasekáme. V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme brambory, po chvíli přilijeme vývar. Do polévky přidáme posekanou feferonku, pod pokličkou vše vaříme asi 20 minut.

2

Štěrbák omyjeme, 4 listy ponecháme na ozdobu a zbylé na hrubo nasekáme. Vložíme do polévky a rozmixujeme. Přilijeme smetanu, prohřejeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

3

Šunku krájíme na nudličky a zavineme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme listy salátu a šunkovými závitky. Posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept